Tisková zpráva: SportTrend – 4.ročník netradiční sportovní konference půjde proti proudu

19. září 2022, Sušice – Již 4. ročník netradiční sportovní konference s názvem SportTrend proběhne v termínu od 11. do 13. listopadu 2022 v Sušici. Za touto výjimečnou akcí stojí Sportoviště města Sušice ve spolupráci s kulturním centrem SIRKUS. Hlavním partnerem SportTrendu se stala Fakulta tělovýchovy a sportu Univerzity Karlovy. Cílem projektu je dopřát prostor často opomíjeným a neméně podstatným aspektům sportovní přípravy mládeže, získávat nové informace a společně posouvat dál způsoby výchovy mladých sportovců. Konference je vhodná pro trenéry, pedagogy a rodiče dětí, kterým nestačí jet v zajetých kolejích, ale touží přístupy k práci s dětmi a mládeží neustále rozvíjet a zlepšovat. Mezi řečníky letošního SportTrendu se objeví legendární hokejový trenér Slavomír Lener nebo specialistka na problematiku správného stravování Marie Skalská. Martin Musálek pak rozebere důležitost motorické koordinace ve vývoji člověka, Vašek Petráš poradí, jak správně komunikovat s mladým sportovcem, a příběh Jiřího Ježka zase inspiruje k překonávání překážek v cestě za sportovní kariérou. Teoretické informace doplní i praktické workshopy.

O druhém listopadovém víkendu proběhne v Sušici 4. ročník konference SportTrend zaměřené na opomíjené aspekty sportovní přípravy dětí a mládeže. Přednášky, odborné workshopy, mezioborová setkání trenérů, výměna cenných zkušeností, nové informace a zajímavé podněty, to vše je SportTrend. „Věřím, že i letošní SportTrend naváže na předchozí úspěšné ročníky, přinese množství nových poznatků a vynese na světlo palčivá témata spojená s výchovou mladých sportovců. Přednášky doplní praktické workshopy a najde se i prostor pro vzájemnou výměnu zkušeností,“ popisuje Lukáš Hamák, ředitel Sportovišť města Sušice a jeden z organizátorů akce. 

Páteční program zahájí v rámci areálu Sportovišť města Sušice večerní saunový večírek se speciálními ceremoniály a občerstvením. 

Sobota bude doslova nabitá informacemi. “Předčasné dosažení výkonnosti a přílišná koncentrace na výsledky může být na úkor vývoje mladého sportovce,” představuje jedno ze zajímavých témat své přednášky s názvem “Role a vliv trenéra na harmonický rozvoj sportovce v mladším školním věku” Slavomír Lener. Následovat budou přednášky Marie Skalské “Výživa rostoucího sportovce”, Martina Musálka “Motorická koordinace jako nezastupitelný hráč ve vývoji člověka”, Václava Petráše “Komunikace s mladým sportovcem”, Jiřího Ježka “Překážky a křižovatky na cestě k úspěchu” a Jakuba Chomáta “Jak kultivovat posilující aspekty stresu k plnějšímu a zdravějšímu životu”. Ten doplní přednášku i o workshop s ukázkami Wim Hof metody dýchání, workshop Martina Vanka pak předestře téma zdravých kyčlí jako významné podmínky pro kvalitní sportovní výkon. Praktické tréninky na ledě s dětmi z prvního stupně základní školy povede Zdeněk Vojta.

Nedělním programem celá konference končí. Připraveny budou workshopy s Martinem Musálkem a Vaškem Petrášem a se specialisty z Fakulty tělovýchovy a sportu. Po celý víkend mohou účastníci SportTrendu volně využívat Sportoviště města Sušice.

Ceny vstupného začínají na 890 Kč. Kompletní program a více informací naleznete na https://www.sporttrend.cz/#o-konferenci.