Monitory LG SUPER LED IPS získaly ocenění od asociace TIPA

Společnost LG Electronics CZ (LG), která je světovým lídrem a inovátorem v informační technice, obdržela vysoce prestižní ocenění od asociace TIPA. Získala je dvojice LED IPS monitorů IPS231 a IPS2363. (TZ)

Nejnovější monitory od LG s panely IPS získaly prestižní ocenění v kategorii „Best Entry Level Photo Monitor“. Tato kategorie hodnotí monitory nejen pro poloprofesionální fotografy, ale hlavně pro všechny ty, kteří očekávají ten nejlepší obraz. Monitory s IPS panely jsou vhodné nejen k úpravě obrazu (fotografií či videa), ale také ke každodennímu užívaní při kancelářské práci, sledování multimédií nebo hraní her. Monitory vynikají v precizním podání barev, širokých pozorovacích úhlech, rovnoměrném LED podsvícení. Takto vyladěný obraz navíc snižuje míru únavy očí při dlouhodobém používání.

„Společnost LG je průkopníkem IPS panelů, takže jsme rádi, že náš dlouholetý vývoj byl odměněn tak prestižním oceněním. IPS monitory byly dříve díky vyšší ceně dostupné jen profesionálním fotografům nebo grafickým studiím. Díky novinkám od LG si může dokonalejší monitor koupit již každý, kdo vyžaduje věrné podání barev,” uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Asociace TIPA (www.tipa.com) sdružuje celkem 29 magazínů ze 13 zemí celého světa. Jedná se o největší fotografickou asociaci na světě, proto jsou její ocenění tak výjimečná. Asociace každý rok vyhlašuje vítěze celkem ve 40 kategoriích, jako je nejlepší blesk, objektiv, skener nebo stativ.

IPS231 a IPS236 nabízí špičkovou kvalitu obrazu bez barevného zkreslení. Model IPS236 díky své konstrukci a designu je vhodný pro domácí použití (základní zpracování fotografií a videí, sledování multimédií nebo hraní her), konstrukce IPS231 s možností otočení obrazovky o 90° pamatuje na náročnější uživatele (fotografy, grafiky a designéry). Oba monitory jsou z řady „SUPER“ a jsou vybavené pokrokovými technologiemi značky LG, jako je SUPER Picture Quality, SUPER Angle  a SUPER Energy Saving. Modely IPS231 a IPS239 ve velikosti 23“ jsou na českém trhu dostupné v cenové hladině 4700 Kč vč. DPH.

O LG Electronics CZ

Společnost LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celosvětové skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2010 získala společnost LG ocenění asociace EISA za Nejlepší produkt v poměru cena/výkon, za Nejlepší evropský kompaktní systém domácího kina a za Evropský ekologický mobilní telefon roku. LG se pravidelně účastní soutěží reddot Design Award, iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). LG Electronics CZ je generálním partnerem klubu HC Sparta Praha. V letošním roce je LG Electronics CZ v České republice generálním partnerem Digital 3D filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, který jde do kin celosvětově 19. května 2011. Více informací na www.lg.cz, www.lge.sk a www.lge.com.