Slovak Telekom a Ericsson podepsaly pětiletou smlouvu o manažovaných službách pro pevné sítě

Slovak Telekom, operátor s největší nabídkou multimediálních služeb na Slovensku, člen nadnárodní skupiny Deutsche Telekom, si vybral Ericsson (NASDAQ: ERIC) jako dodavatele manažovaných služeb.  Ericsson bude zabezpečovat podporu pro provozní středisko pevné sítě i její  údržbu v terénu. Podle smlouvy o manažovaných službách v pevné síti – první pro Ericsson na Slovensku – přejde od 1. října 100 zaměstnanců společnosti Slovak Telekom do společnosti Ericsson, což bude významným přínosem pro rozšíření odborných zkušeností Ericssonu v oblasti poskytování manažovaných služeb. (TZ)

Ruediger J. Schulz, výkonný ředitel pro oblast sítí a IT Slovak Telekom, říká: „Naši zaměstnanci na Slovensku se přidají ke globální skupině Ericsson, která zaměstnává 50 000 odborníků v oblasti poskytování služeb pracujících ve 180 krajinách. Díky nim získáme jako firma hodnotné kompetence a schopnosti pro rozvoj našeho podnikání i pro poskytování ještě lepší uživatelské zkušenosti našich zákazníků. Tuto smlouvu vnímáme jako další krok pro dlouhodobé partnerství se společností Ericsson.“

Marián Bezák, prezident společnosti Ericsson na Slovensku, říká: „Podnikání v oblasti manažovaných služeb je jedním z nejrychleji rostoucích segmentů trhu. Operátoři si uvědomují výhody toho, že se místo provozování technologie mohou plně koncentrovat na prodej a marketingovou činnost. Díky smlouvě získáme zručnost a odborné znalosti zaměstnanců společnosti Slovak Telekom. To nám umožní rozšířit podnikání na Slovensku.“

Ericsson ve světě poskytuje podporu sítím se 2 miliardami uživatelů a manažuje sítě, které slouží 800 miliónům uživatelů. Ericsson investoval 1 miliardu USD do nástrojů, metod a procesů, které umožňují operátorům nezvyšovat náklady a současně poskytovat co nejlepší zkušenost zaměstnancům a klientům.

Ericsson bude manažovat stávající sítě Slovak Telekomu, zajišťovat provoz v terénu v nejrůznějších lokalitách po celém Slovensku a bude poskytovat reaktivní a proaktivní údržbu sítě.

Společnost Ericsson je světovým lídrem v oblasti poskytování technologií a služeb telekomunikačním operátorům. Ericsson si drží vedoucí postavení ve 2G, 3G a 4G mobilních technologiích, přičemž v globálním pohledu poskytuje podporu pro mobilní sítě s více než 2 miliardami uživatelů a udržuje si vedoucí pozici také v oblasti řízených služeb. Portfolio společnosti zahrnuje jak mobilní, tak i pevnou telekomunikační infrastrukturu, telekomunikační služby či software. V neposlední řadě do nabídky Ericssonu patří také řešení pro broadband a multimédia určená pro telefonní operátory, velké podniky a mediální průmysl. Sdružené společnosti Sony Ericsson a ST-Ericsson poskytují spotřebitelům mobilní zařízení s širokou nabídkou moderních funkcí.

Ericsson se snaží naplňovat svoji vizi, kterou lze shrnout do hesla „vedoucí hráč na širokém poli komunikace“, a to prostřednictvím inovací, technologií a udržitelných obchodních řešení. Společnost k dnešnímu dni operuje ve 180 zemích světa, kde celkově zaměstnává více než 90 000 zaměstnanců. V roce 2010 Ericsson dosáhl tržeb ve výši 203,3 miliardy SEK. Společnost Ericsson byla založena v roce 1876, její sídlo se nachází ve Stockholmu ve Švédsku. Ericsson figuruje na indexu OMX NASDAQ, Stockholm a NASDAQ New York.

www.ericsson.com

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/technologyforgood

www.youtube.com/ericssonpress