Český startup Projectial.com přináší neotřelý pohled na řízení firmy, projektů a lidí.

27. září jsme oficiálně spustili Projectial.com, českou aplikaci na správu projektů, lidských zdrojů, financí a času.

Jedná se o webovou službu (SaaS), která dokáže pohodlně pojmout celé projektové řízení firmy, organizace či týmu. Kromě samotné práce s projekty, úkoly, milníky  nabídne organizaci lidí, interní komunikaci, statistické výsledky a pohledy na výkonnost firmy či jejích zaměstnanců. (TZ)

Od začátku jsme se zaměřili na globální trh a aplikaci spouštíme v anglické, české a slovenské verzi.  Ostatní jazykové mutace budou následovat.

Již tato první verze, jak doufáme, překoná podobné produkty v čele s Basecampem a přinese trochu  jiný pohled na projektové řízení.
V současné době není aplikace zpoplatněna. Naším cílem je nyní zaujmout a oslovit potenciální zákazníky. Následně připravíme cenové tarify, které budou odpovídat konkurenčním projektům a zároveň přinesou cenové osvěžení. Obchodní model bude vycházet z konceptu Freemium.

Chcete-li si  Projectial vyzkoušet a nechcete si vytvářet účet, použijte údaje:  presslogin / presspw na této stránce:  https://app.projectial.com/

V čem bude aplikace odlišná a jaké jsou její výhody?

Sběr dat

Od začátku myslíme jinak, a proto Projectial vyvíjíme se snahou dokonalého přehledu o každé události na projektu. Samostatně tak zaznamenáváme byť sebemenší změnu, která v projektu nastane. Následně budeme  schopni tyto změny projektovat do výstupů či pomocí nich vizualizovat průběh dalších projektů.

Dokážete si představit, jaké možnosti se  tím otevírají? V praxi to bude například znamenat, že vám Projectial dokáže ukázat vývoj projektu po tom, co změníte přiřazení důležitého úkolu jinému zaměstnanci, nebo jak projekt ovlivní přizvání dalšího pracovníka či posunutí milníku.

Architekturu aplikace jsme stavěli tak, aby nebyl problém s budoucím rozšiřováním a implementací zajímavých funkcí. Data, která aplikace dokáže sbírat již nyní, se dají při následném rozšíření rovnou použít. V systému tak nevzniká “datová díra”.

Maximální jednoduchost

Další nespornou výhodou Projectialu je jeho jednoduchost a grafické rozvržení. To je oproti podobným aplikacím znatelně přehlednější a umožňuje pohodlnou práci i s velkým množstvím dat. Díky maximálnímu důrazu na přehlednost je Projectial vhodný i pro korporátní sféru, kde podobné systémy díky své nepřehlednosti selhávají.

Propojení organizací a jejich zaměstnanců

Každý správce (vlastník) účtu může mít ve své správě více firem, které řídí z jednoho místa. V praxi to pak znamená pohodlné členění na mateřskou firmu a dceřiné společnosti.
Na projekty se dají zvát pouze ti zaměstnanci, kteří na něm mají určitým způsobem participovat.

Časové zóny a místní zvyklosti

Projectial umí pracovat s časovými zónami a přizpůsobuje se tak uživatelům, kteří vždy vidí, opravdu jen to, co mají. Nenastanou tedy komplikace s časovým posunem  u firmy, která má zaměstnance na různých místech světa.

WWW: http://www.projectial.com

WWW CZ: http://www.projectial.com/cs/

Twitter: http://twitter.com/#!/projectial

Webová verze TZ: http://bit.ly/olgzht

Použité technologie:  Java, Cloud, Spring, Javascript, HTML

Prozatimní čas vývoje: 8 měsíců