Osobní finance do kapsy od AWD nově i na Android

Praha, 24. listopadu 2011 –  Chcete se dozvědět nejaktuálnější informace z oblasti privátních financí, novinky ze světa investic nebo si vypočítat svoji čistou měsíční mzdu? Zajímají vás zprávy ze světa financí, které se do novin nevejdou? Řešením je aplikace „AWD privátní finanční poradce“, užitečný průvodce osobními financemi pro uživatele chytrých telefonů se systémem Android. Aplikace jim nabízí nejen celou řadu finančních kalkulaček, ale také denní zpravodajství o bankovních a pojišťovacích produktech, legislativě nebo dění na kapitálových trzích.  (TZ)

„Androidová aplikace byla vyvinuta na základě velkého ohlasu klientů po zářijovém spuštění verze pro iPhone. Naše společnost jakožto tuzemský lídr v oblasti privátního finančního poradenství chce nejen uživatelům chytrých telefonů a tabletů, ale všem zájemcům nabídnout aktuální informační servis ze světa financí. Zkrátka jsme přesvědčeni, že je dobré mít pomocníka pro řešení svých osobních financí vždy při ruce, “ řekl výkonný ředitel a jednatel AWD ČR Pavel Manhalter.

V rámci denního zpravodajství přinese aplikace každý den minimálně jednu zajímavou zprávu z oblasti osobních financí, informace o výhodných nabídkách, na které na stránkách denního tisku většinou není místo. Prostřednictvím nové aplikace je také možné ukládat si oblíbené články či je sdílet s ostatními na sociálních sítích. Kromě toho nabízí tyto kalkulačky:

Prostřednictvím Mzdového kalkulátoru si uživatel může spočítat čistou měsíční mzdu při zohlednění počtu dětí, využívání služebního automobilu nebo čerpaní dovolené.
Penzijní kalkulátor zjistí například orientační výpočet přiznané penze při odchodu do důchodu v současném období.  Kromě toho lze v aplikaci nalézt i tři kalkulačky pro pravidelné spoření:

Spoření – dle cílové částky – Vypočte výši pravidelné měsíční úložky pro dosažení cílové částky v daném časovém horizontu.

Spoření – dle spořené částky – Vypočte, jak pravidelně ukládané částky rostou v čase (tedy kolik peněz budu mít při ročním, pětiletém a víceletém spoření) nebo jakou částku je třeba pravidelně ukládat pro dosažení dané cílové částky. Spoření – dle doby spoření – Vypočte dobu spoření pro dosažení stanovené cílové částky za dané období.

O AWD

AWD Holding AG je přední společností na evropském trhu správy privátních financí. Služeb AWD využívá okolo 2 milionů privátních klientů. AWD působí prostřednictvím více než 5.500

kvalifikovaných privátních finančních poradců a cca 500 poradenských centrech v 8 zemích Evropy (v Německu, Velké Británii, Rakousku, Švýcarsku, České republice, Slovensku, Polsku a Maďarsku).

AWD Česká republika s.r.o. zahájila v České republice činnost 1. ledna 2005 a zabývá se privátním finančním poradenstvím především pro klienty s nadprůměrnými příjmy. V současné době disponuje patnácti poradenskými centry. V prosinci 2008 byla vyhodnocena v největším testu poradenství v České republice, který pro časopis Osobní finance zpracovala agentura IPSOS TAMBOR, nejlepší poradenskou firmou. Porazila tak nejen ostatní poradenské firmy, ale i všechny hodnocené banky. Vice informací na www.awdcr.cz