AXAGO posiluje nabídku USB 3.0 adaptérů pro stolní PC – nově výběr ze šesti modelů

Axago představuje tři nové modely PCI-Express adaptérů umožňujících rozšíření stolních počítačů o moderní vysokorychlostní rozhraní USB 3.0 uvádí na trh značka AXAGO. Ze tří stávajících modelů se tak sortiment PCI-Express USB 3.0 karet AXAGO rozšiřuje na šest verzí a nabízí tak uživatelům možnost výběru z nejširší nabídky na trhu. Takto široká nabídka však není samoúčelná a každý z modelů přináší zákazníkům něco specifického.  (TZ)

Novinka s označením PCEU-23E je nejlevnějším USB 3.0 adaptérem v nabídce značky AXAGO a aktuálně i na českém trhu. Přitom výhodná cena není vykoupena horší kvalitou neboť je docílena zejména využitím levnějšího čipu taiwanské společnosti ETRON. Tento čip úspěšně prošel SuperSpeed USB certifikací u organizace USB-IF a je běžně integrován na některých základních deskách renomovaných výrobců. Zákazník tak má možnost snadno rozšířit starší PC o dva vysokorychlostní USB porty s ověřenou bezproblémovou kompatibilitou.

Druhá novinka – redukce PCEU-430 umožňuje náročnějším zákazníkům rozšíření desktopu rovnou o čtyři USB 3.0 porty. Tentokrát je srdcem adaptéru čipset VL800 od renomované společnosti VIA Labs. Všechny čtyři porty jsou vyvedeny na záslepku karty a jsou nezávislé, což dovoluje připojení až 4 USB zařízení současně. Podporována jsou samozřejmě i zařízení USB 2.0 a USB 1.1 standardu a je možná souběžná činnost všech připojených USB 3.0, USB 2.0 i USB 1.1 periferií. Pro dosažení výstupního výkonu +5V / 900mA na každém z USB portů je nutné napájení ze zdroje PC, pro které je tato karta osazena moderním napájecím SATA konektorem.

Poslední novinka PCEU-232 osloví zejména uživatele stolních PC, kteří plánují rozšíření o rychlou interní USB 3.0 čtečku. Základem je opět čipset VL800 od VIA Labs, což znamená, že i tato karta obslouží až čtyři nezávislé USB 3.0 porty. Dva porty jsou vyvedeny na záslepku a zbývající dva porty jsou ve formě interního 19-pinového USB 3.0 konektoru integrovány na desce. Právě tento interní konektor je vhodný pro připojení interní USB 3.0 čtečky jako je například připravovaná AXAGO CRI-S3.  Pro přídavné napájení ze zdroje PC je i zde k dispozici moderní napájecí SATA konektor. Možnosti využití adaptéru dále rozšiřuje přibalená low profile záslepka dovolující montáž karty do nízkoprofilových skříní.
Doporučené prodejní ceny: PCEU-23E 319 Kč, PCEU-430 569 Kč a PCEU-232 599 Kč (ceny včetně DPH).

Více informací o těchto produktech naleznete na
http://www.axago.cz/cz/produkty/pci–pcie-adaptery/pci-express-adaptery/

O značce AXAGO

AXAGO je původní český projekt vytvářený společností RealQ s.r.o. již od roku 2005. Značka se specializuje na počítačové příslušenství a zcela v duchu svého přídomku Complete Computer Comfort dodává komplexní sortiment USB adaptérů, PCI a PCI-Express karet, ExpressCard adaptérů, čteček paměťových karet, USB hubů a externích boxů pro pevné disky. Český zákazník tak má díky domácí značce možnost ocenit kromě výhodného poměru mezi cenou a kvalitou výrobků také precizní technickou podporu a důkladnou lokalizaci všech produktů. Pro více informací o AXAGO produktech prosím kontaktujte Vašeho dealera nebo navštivte webové stránky: www.axago.cz.

Distributoři ČR: AT Computers, eD’ system Czech, Tech Data Distribution
Distributoři SR: AT Computers SK, Tech Data Distribution