Software602 umožní snadné vytváření vlastních dynamických aplikací pro jakékoliv zařízení

PRAHA (26. srpna 2013 ) – Společnost Software602 uvolnila Software602 Form Signer pro všechny verze mobilního operačního systému Windows 8. Plné funkce dynamických formulářových aplikací a formulářových rozhraní jsou tak dostupné z každého běžně se vyskytujícího zařízení. Platformy iOS a Android byly podporovány již dříve. (TZ)

Zákazníci Software602 nyní mohou sami vytvářet dynamické aplikace pro jakékoliv zařízení s dotykovou obrazovkou. Mohou je vytvářet bez programování z předpřipravených prvků a funkcí. Ty jednodušší mohou být k dispozici za pouhých 30 minut.  Ačkoliv se jedná o plnohodnotné aplikace, stačí zpravidla uživateli jakýkoliv internetový prohlížeč. Pokud je v rámci aplikace připojován elektronický podpis nebo prováděna autorizace, potřebuje uživatel bezplatně dostupný Software602 Form Signer.

S pomocí stejné technologie mohou zákazníci Software602 také budovat formulářová rozhraní ke starším informačním systémům, zpřístupnit všechny jejich funkce uživatelům smartphonů a tabletů a případně některé nové funkce doplnit. Další možností je řízený oběh dynamických formulářových aplikací a jejich propojování do celých informačních systémů (například spisová služba).

Vedle již zmíněného Software602 Form Signer zahrnují technologické nástroje Software602 Form Designer (prostředí pro vytváření aplikací), Software602 FormApps Server (prostředí pro jejich provozování) a Software602 FormFlow Server (řízení oběhu).

„Vstupujeme do éry BYOD. Správci informatiky postupně ztrácejí možnost řídit, z jakých zařízení budou uživatelé přistupovat. Nemohou ztrácet čas zjišťováním, kdo se čím vybavil ani testováním aplikací pro různá prostředí. Právě tuhle nezávislost na platformě přinášíme,“ uvedl výkonný ředitel Software602 Jan Petr. „Aplikace pro chytrá zařízení s dotykovými obrazovkami musí navíc být dynamické v tom smyslu, že se automaticky přizpůsobí konkrétnímu uživateli, jeho situaci či zadanému obsahu a že změny procesů a pravidel lze provádět okamžitě. I tuto schopnost zákazníci s našimi nástroji získají.“

O Software602

Software602 patří ke středoevropské špičce v oblasti elektronizace dokumentů a elektronizace procesů. Zákazníky společnosti Software602 jsou střední a větší organizace ve všech sektorech trhu. Firma je jedním z klíčových dodavatelů českého eGovernmentu a realizovala také stovky projektů v podnikové sféře. Svým zákazníkům dodává řešení založená na oběhu inteligentních formulářů a tvorbě elektronických dokumentů se zachováním právního účinku. Využívá k tomu nejen vlastní produkty, ale i produkty třetích stran. Těží při tom z rozsáhlých praktických zkušeností, dobré znalosti legislativy a z ověřené schopnosti řídit složité projekty, kde často spolupracuje s významnými systémovými integrátory.

Firma Software602 byla založena v roce 1991 a po celou dobu své historie patřila mezi nejvýznamnější hráče na českém trhu. Získala řadu místních i mezinárodních ocenění a je certifikována podle mezinárodní normy řízení kvality ISO 9001:2008. Software602 působí všude tam, kde elektronizace dokumentů a procesů pomáhá dosáhnout obchodních a provozních cílů rychleji, efektivněji a s nižší chybovostí než dříve.