V OKIN BPS pracuje již přes 1000 zaměstnanců

Ostrava, 20. ledna 2015 – OKIN BPS, divize skupiny OKIN GROUP a jeden z největších globálních poskytovatelů služeb v oblasti podnikových procesů, přijala v roce 2014 celkem 300 nových pracovníků a překročila tak hranici 1000 zaměstnanců. Divize, která v posledních letech roste tempem několika stovek zaměstnanců ročně, letos plánuje přijmout do svých delivery center v Ostravě a Praze dalších 500 lidí. Kvůli přílivu nových pracovních sil nyní také otevřela další patra v budovách Orchard a Nordica v Ostravě. (TZ)

Zhruba třetina nových pracovníků obsadila technické pozice, na kterých budou spravovat datová centra, konfigurovat síťové prvky a spravovat telekomunikační připojení. Další zkušení IT specialisté, ale také začátečníci z řad absolventů, budou zastávat role administrátorů a koordinátorů projektů koncových zákazníků.

Vzhledem k tomu, že současné kapacity kancelářských prostor byly naplněny a na rok 2015 je plánován další růst, rozšiřuje divize svá delivery centra v ostravských budovách Orchard a Nordica  o stovky pracovních míst. Konkrétně do 5. patra budovy Orchard bude přemístěna část oddělení Sales Support, Customer Care a Repair, zároveň v nich bude vybudována nová tréninková laboratoř Cisco. „Aby se tu zaměstnanci cítili dobře, připravili jsme pro ně místnosti se stolním fotbalem, klidovou i rušnou zónu, dvě plně vybavené kafetérie a minibar. Zajímavostí prostoru je unikátní architektonické pojetí kancelářského nábytku a recepce, které vznikly podle návrhu renomovaného ateliéru Malina design“, říká Vladimír Bláha, recruitment lead OKIN BPS a dodává: „Jenom náklady na rozšíření prostoru v 5. patře budovy Orchard, který má rozlohu celkem 1820 m², se pohybovaly okolo 6 milionů korun, což dokazuje, že je pro nás důležité investovat do pohodlí vlastních lidí.“

OKIN BPS v roce 2015 plánuje významné rozšíření poskytovaných služeb, což je spojeno s náborem velkého množství nových zaměstnanců. „Na trhu je dostatek zkušených IT specialistů, ovšem u kandidátů bývá problémem nedostatečná úroveň anglického jazyka. Z tohoto důvodu neomezujeme hledání nových lidí jen na Ostravsko, ale hledáme v celé České republice a v Evropě. Využíváme nejvýznamnější inzertní internetové portály a pravidelně se účastníme zahraničních pracovních veletrhů. Zároveň se neustále snažíme rozšiřovat spektrum vykonávaných aktivit na podporu náboru. Dáváme tím šanci všem mladým lidem uplatnit jejich znalosti a cizí jazyk v každodenním použití, v různorodé práci a hlavně dlouhodobě v mezinárodním kolektivu. Nejeden náš zaměstnanec je u nás i více než osm let a mnoho zaměstnanců se do firmy vrací”, říká Vladimír Bláha.

Uchazeči o zaměstnání projdou standardním výběrovým řízením formou osobního pohovoru nebo assessment centrem. Požadován je anglický jazyk přinejmenším na úrovni B2. Kandidáti mohou být v závislosti na pozici pověřeni různými praktickými úkoly, například z oblasti situačního jednání se zákazníkem, nebo týmové práce.

O společnosti OKIN GROUP, a. s.

OKIN GROUP je přední globální dodavatel efektivních řešení na míru pro podniky ve střední a východní Evropě i v dalších regionech. Na českém trhu působí od roku 1993 a má více než 2000 zaměstnanců. Mezi nejdůležitější značky skupiny patří OKIN BPS a OKIN FACILITY.

www.okin.eu

OKIN BPS patří mezi největší globální poskytovatele business process services (BPS) v České republice. Jejím hlavním klientem je jedna z největších světových telekomunikačních společností Verizon Enterprise Solutions, které OKIN BPS poskytuje své služby ze dvou ostravských a jednoho pražského centra. Záběr dodávaných služeb zahrnuje celý životní cyklus dodávky, od podpory prodeje, technologického návrhu řešení, plánování páteřních sítí a konzultační činnosti, přes ověřování, zpracování a kompletaci objednávek, projektové řízení či nastavování a programování koncových zařízení až po služby zákaznické, administrativní a technické podpory. OKIN BPS standardně podporuje všechny své zákazníky v pěti jazycích (angličtina, němčina, francouzština, italština a španělština) a v šesti dalších dle aktuálních požadavků na území Evropy, Blízkého východu a Afriky.

www.okinbps.com