Jeden z posledních členů RAF pokřtil knihu z nebe

Pardubice, 5.6.2019 – Kmotrem knihy Česko z nebe se stal Tomáš Lom, jeden z posledních žijících Čechoslováků, který sloužil za druhé světové války v britské RAF.

V sobotu 1. června spolu s panem Ladislavem Minaříkem a CBS Nakladatelstvím knihu Česko z nebe slavnostně pokřtili v rámci hlavního programu.

Velkoprostorové divadlo na zemi i ve vzduchu, to je Aviatická pouť v Pardubicích.
Letos se konal již 29. ročník a měl rekordní účast nejen českých, ale i zahraničních návštěvníků. Aviatická pouť se již tradičně koná na letišti v Pardubicích a právě v Pardubicích má CBS Nakladatelství i svou pobočku.

„Kniha leteckých fotografií Česko z nebe z dílny CBS Nakladatelství je vlajkovou lodí edice knih s názvem Česko z nebe. Kde jinde si kniha zaslouží uvést do knižního života, než na této krásné akci spojené s letectvím.“ říká Jitka Mlčáková z nakladatelství.  

„Bylo nám velkým potěšením, že se kmotry knihy staly takové významné osobnosti letectví, jako je jeden z posledních žijících z 311. československé bombardovací perutě RAF, pan Tomáš Lom a předseda Sdružení AP Ladislav Minařík.

Letos v srpnu oslaví Tomáš Lom 95. narozeniny a o to více si vážíme, že se stal kmotrem naší knihy leteckých fotografií Česko z nebe.“ říká Edita Procházková, marketingová manažerka nakladatelství.

V knize najde čtenář více než 130 leteckých záběrů na dominanty naší krásné České republiky, která je sice svou rozlohou malá, ale oplývá mnoha přírodními, technickými i historickými památkami.

Očima ptáků můžeme spatřit majestátní hrady, velkolepé zámky, zříceniny, dominantní kostely, kláštery, chrámy i židovské památky, zajímavosti, které během tisíciletí dovedla stvořit matka příroda, zákoutí malebných vesniček, rozsáhlé vodní plochy, rybníky i nádrže a mnohé pohledy, které jsou nám při pozemském poznávání skryty.

Kniha potěší každého milovníka Čech, Moravy i Slezska, ať už “místního” nebo zahraničního turistu, který se do Česka rád vrací nebo toho, kdo teprve krásy naší země objevuje a je k dostání v knihkupectvích i na stránkách CBS Nakladatelství.