Komentář společnosti Randstad k červnové míře nezaměstnanosti

Praha, 9. července 2019  – „Nouze o zaměstnance a velká konkurence na trhu práce nutí firmy hledat nové způsoby, jak oslovit a nalákat kvalitní kandidáty. Přestože první kroky většiny zájemců o zaměstnání vedou na pracovní portály, jejich význam a efektivita se snižuje. Jak ukázal náš průzkum Randstad Employer Brand Research, nejvíce lidí nakonec nachází nového zaměstnavatele na základě osobních kontaktů a doporučení,” říká Jacek Kowalak, ředitel společnosti Randstad v České republice, a dále dodává: „Společnosti, které do svých řad chtějí získat ty nejlepší lidi, tento trend rozhodně nemohou podceňovat. Někteří zaměstnavatelé tak nabízejí bonusové programy, díky kterým mohou jejich zaměstnanci za doporučení nového kolegy získat nemalé prémie. Základem úspěchu je ale vždy spokojenost stávajících pracovníků, která je pro každou firmu tou nejlepší vizitkou. Člověk, kterému se v práci líbí, ji rád doporučí svým známým i bez nároku na odměnu.”  


O Randstadu

Randstad je globálním lídrem v segmentu HR služeb a specializuje se na řešení v oblasti flexibility práce a poskytování personálně poradenských služeb. Podporujeme lidi a společnosti v dosažení jejich skutečného potenciálu. Věříme, že nejlépe se toho dá dosáhnout spojením lidského přístupu s využitím nejmodernějších technologií. Naše portfolio služeb zahrnuje klasické agenturní zaměstnávání a vyhledávání pracovníků na hlavní pracovní poměr, in-house řešení, executive search a komplexní řešení v oblasti HR. Randstad je aktivní ve 38 zemích a v téměř polovině z nich patří mezi top 3 společnosti působící v oboru. V roce 2018 měl v průměru 38 820 vlastních zaměstnanců a 4 826 poboček a inhouse pracovišť. V roce 2018 Randstad vygeneroval příjmy v hodnotě 23,8 miliard eur a od listopadu 2018 je na pozici světové jedničky ve svém oboru. Randstad N.V. byl založen v roce 1960, se sídlem v Diemen (Nizozemí) a je kótován na NYSE Euronext Amsterdam. Pro více informací navštivte www.randstad.com.

Randstad je dvojka na českém trhu, v České republice má 170 konzultantů a poskytuje služby v oblasti agenturního zaměstnávání, procesního řízení lidských zdrojů a vyhledávání lidí na stálé úvazky klientům prostřednictvím 20 pracovišť. Více informací na www.randstad.cz.

 

Kontakt pro média:

Ondřej Hampl, Managing Partner

ACCEDO Czech Republic

Email: ondrej.hampl@accedogroup.com 

Tel.: +420 775 132 199