Společnost American Airlines prodlužuje provoz linky z Prahy do Filadelfie do ledna 2021

Letecká společnost American Airlines prodlouží provoz své sezónní linky mezi Letištěm Václava Havla Praha (PRG) a Philadelphia International Airport (PHL) o deset týdnů. Linka tak bude v provozu od 8. května 2020 až do 6. ledna 2021. Díky prodloužení provozu ji tak bude moci využít k cestám mezi oběma městy dalších téměř 30.000 cestujících na palubách více než 70 přidaných letů. Rozšíření provozu na lince je dalším krokem vedle zavedení nové sezónní linky mezi letištěm O’Hare International Airport (ORD) v Chicagu a Prahou, s plánovaným provozem od 9. května 2020 do 24. října 2020, na kterou American nasadí letadla typu
Boeing 787-8 Dreamliner. 

„Od chvíle, kdy jsme v roce 2018 spustili provoz na této lince, si Praha získala velkou popularitu, zejména díky svému historickému centru,“ řekl Vasu Raja, Senior Vice President pro Network Strategy, a dodal: „Filadelfie je pro české cestovatele skvělou vstupní branou do Spojených států díky rozsáhlé nabídce návazných spojů napříč celou severní Amerikou. Rozšíření této linky je důkazem naší důvěry v tento trh.“ 

Prodloužení provozu sezónních linek do Spojených států amerických je jednou z priorit strategie Letiště Praha a spolupráce v rámci projektu Touchpoint. Jsem rád, že jsme se s American Airlines po úspěšných dvou letech domluvili a přímé lety z Prahy do Filadelfie budou od příštího roku k dispozici každý den od května až do začátku ledna. Kromě cest na východní pobřeží mohou cestující přestoupit také na linky na Floridu, kam míří v tomto období řada Čechů. Turisté z USA mohou díky tomu využít komfortní přímé spojení do České republiky, například i v období Vánoc. Toto prodloužení je rovněž důležité pro řadu firem a napomůže dalšími rozvoji byznysu mezi oběma zeměmi,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Lety do Filadelfie bude dopravce jednou denně operovat letadly Airbus A330-200 s 20 sedadly typu Flagship® Business, 21 sedadly v třídě Premium Economy a na palubě je také 206 sedadel v třídě Economy. Vysoce hodnocená třída Premium Economy nabízí větší kožené sedačky v rozestupech 96,5 cm s opěrkou pro nohy, systém volitelné palubní zábavy a větší dotykové obrazovky. Navíc si cestující ve třídě Premium Economy mohou užít  poslech hudby díky sluchátkům s redukcí šumu, obdrží osobní cestovní sadu pro pohodlnější cestu, využijí rozšířenou nabídku jídel a nápojů a získají dvě odbavená zavazadla v ceně letenky.  

Cestující ve třídě Flagship Business se mohou těšit na sedačky sklopitelné do vodorovné polohy, suite s přístupem do uličky vybavené exkluzivním ložním prádlem od společnosti Casper. Mezi další výhody patří menu inspirované známými šéfkuchaři, rovněž sluchátka s redukcí šumu či osobní cestovní sada. Mohou také využít přednostní nástup na palubu a mají dvě odbavená zavazadla v ceně letenky. V hlavní kabině letadla se nachází 50 sedadel z kategorie „Main Cabin Extra“ s až o 12 cm větším prostorem pro nohy. Všichni cestující mohou využít palubní zábavní systém a vysokorychlostní mezinárodní Wi-Fi připojení.

Ze základny společnosti American Airlines ve Filadelfii mohou cestující pokračovat do více než 130 destinací, včetně Los Angeles, Miami, San Franciska, Chicaga, Las Vegas, Orlanda, Cancúnu či letět na Bahamy. Díky krátkým pojezdovým časům po letišti, vylepšeným přestupním prostorům a čtyřem salonkům společnosti American Airlines pod značkou Admirals Club, které jsou rozmístěny po celém letišti, je Filadelfie vynikající volbou pro snadný a efektivní přestup všech cestujících.   

Letový řád: PRG-PHL     PHL-PRG

Odlet z PRG v 11:20 Odlet z PHL v 18:45 

Přílet do PHL v 15:00 Přílet do PRG v 9:15 (následující den)

O skupině American Airlines Group

Společnost American Airlines nabízí svým zákazníkům 6.800 letů denně do více než 365 destinací v 61 zemích světa ze svých základen ve městech Charlotte, Chicago, Dallas-Fort Worth, Los Angeles, Miami, New York, Filadelfie, Phoenix a Washington, D.C. Více než 130.000 zaměstnanců globální sítě společnosti American Airlines se ročně stará o více než 200 milionů přepravených cestujících. Od roku 2013 investoval dopravce více než 28 miliard amerických dolarů do svých jednotlivých produktů i svého personálu. American provozuje nejmladší flotilu ze všech amerických síťových dopravců vybavenou nejmodernějším vysokorychlostním Wi-Fi připojením, plně sklopitelnými sedadly a větší nabídkou palubní zábavy včetně nabíjení elektronických zařízení. Společnost dále nabízí rozšířenou nabídku jídel a nápojů a to jak na palubách letadel, tak na zemi ve svých špičkových salóncích Admirals Club a American Airlines. American Airlines získala pět hvězd od Airline Passenger Experience Association, a dále se stala leteckou společností roku dle Air Transport World. American Airlines je zakládajícím členem aliance oneworld®, jejíž členové společně nabízejí spojení do více než 1.100 destinací ve 180 zemích světa. Akcie společnosti American Airlines Group Inc. se obchodují na burze Nasdaq pod symbolem AAL a jsou zahrnuty mezi S&P 500. Více se o společnosti dozvíte na stránkách news.aa.com, na Twitteru @AmericanAir a na Facebooku. (Facebook.com/AmericanAirlines).