TP-Link RE550: extender pro bezdrátovou síť s maximálním pokrytím přes 1000 m2

Česká republika, Praha – 24. listopadu 2021 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje na trhu nový extender RE550 s obrovskou plochou pokrytí, který dokáže snadno rozšířit domácí bezdrátovou Wi-Fi síť, a to s podporou standardu Wi-Fi 5 (802.11ac). Stabilní síť díky tomuto zařízení získáte na ploše až 1 115 m2. Při instalaci do zahradního domku zajistíte připojení k internetu i na velké zahradě.

Jednoduchá instalace i vysoká rychlost
Jednu z výhod extenderu TP-Link RE550 je jeho snadná instalace: opakovač stačí umístit do volné elektrické zásuvky v dosahu stávajícího routeru (nebo mesh extenderu). Nastavení pak jednoduše provedete prostřednictvím mobilní aplikace TP-Link Tether v češtině i slovenštině. O dostatečnou sílu signálu se pak postará i trojice nastavitelných externích antén, které zajišťují optimální pokrytí Wi-Fi sítí a spolehlivé připojení.

Rychlost připojení je omezena dosavadní rychlostí sítě, a je tak tedy vhodné extender použít v kombinaci s routerem podporujícím minimálně takovou rychlost, jaká je k dispozici právě u něj. A zkombinujete-li model RE550 s některým z routerů TP-Link kompatibilních s meshovou technologií OneMesh, můžete si vytvořit ucelenou bezdrátovou síť v celé domácnosti bez ohledu na její velikost.

Řečí čísel pak maximální rychlost přenosu dat u opakovače dosahuje hodnoty 1 900 Mb/s, z toho 1 300 Mb/s ve frekvenčním pásmu 5 GHz a 600 Mb/s v pásmu 2,4 GHz. Maximální rychlosti i pokrytí docílíte optimálním umístěním, které zjistíte díky inteligentní kontrolce signálu. Ta přímo na těle opakovače znázorňuje sílu signálu.

Pokročilé funkce posílí reálnou rychlost
Něco jiného je však rychlost papírová a něco jiného reálná. TP-Link se u svých zařízení včetně opakovače RE550 snaží obě hodnoty co nejvíce sblížit díky implementaci pokročilých technologií, jako jsou adaptivní výběr cesty připojení (Adaptive Path Selection), automaticky volící nejrychlejší cestu k routeru, či vysokorychlostní režim využívající paralelně obě pásma Wi-Fi.

Integrovaný režim přístupového bodu
Kromě režimu opakovače můžete u modelu RE550 využít i jeho integrovaný režim přístupového bodu, díky kterému můžete po ethernetovém kabelu zapojeném do příslušného portu vysokorychlostně připojit třeba 4K televizi, herní konzoli, stolní počítač nebo tiskárnu. Instalaci provedete jednoduše díky tlačítku WPS, které známe z routerů.

Klíčové vlastnosti extenderu RE550:

  • Maximální pokrytí – rozšiřte dosah Wi-Fi sítě až na 1 115 m2
  • Dvoupásmová Wi-Fi AC1900 – souběžné datové rychlosti 600 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz + 1 300 Mbit/s v pásmu 5 GHz
  • Tři antény – trojice nastavitelných externích antén poskytuje optimální pokrytí Wi-Fi sítě a spolehlivé připojení
  • Gigabitový ethernetový port – plní funkci bezdrátového adaptéru pro připojení kabelových zařízení k vaší síti gigabitovou rychlostí
  • Inteligentní kontrolka signálu – znázorňuje sílu signálu a pomáhá najít nejlepší umístění pro optimální pokrytí bezdrátovou sítí
  • Režim AP – vytvořte nový přístupový bod Wi-Fi pro vylepšení své kabelové sítě pomocí bezdrátové sítě
  • Aplikace TP-Link Tether – snadný přístup a správa vaší sítě pomocí jakéhokoli mobilního zařízení iOS nebo Android v češtině/slovenštině
  • Stoprocentní kompatibilita – rozšíření dosahu funguje s jakýmkoli Wi-Fi routerem nebo bezdrátovým přístupovým bodem

Více informací o produktu naleznete zde:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/range-extender/re550/

Fotografie produktu jsou k dispozici zde: https://www.flickr.com/photos/69923807@N07/albums/72157720225844605
 

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení
vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 4G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.
Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103.