HTC VIVE na veletrhu CES odhalilo vlastní řešení VR streamingu přes 5G síť i unikátní tracker pro nezávislé headsety a mnoho dalšího

Kromě inovativního trackeru a 5G streamingu VR obsahu byly k vidění i nejnovější softwarové funkce a profesionální příslušenství.

Praha, 7. ledna 2022 – Společnost HTC VIVE dnes zveřejnila novinky představené v rámci světového veletrhu spotřební elektroniky CES 2022 v Las Vegas. Velký posun především pro profesionály představuje odhalení nového všestranného VIVE Wrist Trackeru pro headset Vive Focus 3. S jeho pomocí lze přesně sledovat pohyb předloktí, rukou, nebo jakéhokoli jiného předmětu. Na stánku výrobce probíhala také ukázka technologie streamingu VR obsahu skrze 5G do nezávislého headsetu HTC Vive Focus 3. Uživatelé tak již nebudou omezeni grafickým výkonem mobilního chipsetu a vychutnají si špičkové simulace, které byly dosud možné pouze s využitím PC VR.

Nechybělo ani nové příslušenství v podobě VIVE Focus 3 Multi Battery nabíječky umožňující dobíjet snadno až 4 baterie zároveň a nabíjecího kufříku pro samotný headset s ovladači Focus 3 Carrying case. Výrobce si navíc odnesl ocenění CES 2022 INNOVATION AWARD pro headset HTC Vive Pro 2, který posouvá virtuální realitu na novou úroveň.

Přesné sledování pohybu s VIVE Wrist Trackerem

HTC VIVE Wrist Tracker je prvním inside-out trackerem pro nezávislé VR headsety. Dokáže přesně sledovat pohyb rukou v prostoru od konečků prstů až po loket. Tracker lze také upevnit na jakýkoli jiný objekt, který je třeba sledovat. Například požárnický výcvik společnosti FLAIM tak může integrovat i reálný hasicí přístroj a dramaticky zvýšit hodnotu a efektivitu tréninku.

5G streaming pro špičkové simulace na nezávislém headsetu

Skutečně přelomovou novinku představuje technologie streamingu kvalitního VR obsahu skrze 5G. S jeho pomocí lze totiž i na nezávislém headsetu zažít simulace v kvalitě, která byla dosud vyhrazena uživatelům PC VR headsetů. Špičkový VR obsah totiž typicky vyžaduje využití PC s výkonnou grafickou kartou, která není limitována jako chipset nezávislých headsetů. HTC však nyní ukazuje, že s pomocí privátní 5G sítě a edge computingu lze zátěž vykreslování přenést do cloudu a vychutnat si i ty nejnáročnější zážitky na nezávislém headsetu VIVE Focus 3.

Nová softwarová řešení pro profesionály i bezpečí dětí v metaverzu

VIVE Business Training je software, který umožňuje správci výcvikových programů snadno spouštět VR zážitky na mnoha headsetech současně a vzdáleně uživatele scénou provádět. Společnost HTC také vyvíjí nástroj VIVE Creator, který umožní vytvářet vlastní VR zážitky pomocí několika jednoduchých kroků. Stačí nahrát obrázek nebo video, umístit 3D modely a poté publikovat zážitek na platformě VIVE Business Training. VIVE Creator tak výrazně snižuje bariéru pro vývoj VR, čímž usnadňuje vytváření obsahu pro metaverzum. Společnost HTC nyní navíc pracuje i na funkcích, které pomohou rodičům zajistit, aby byl VR obsah bezpečný a vhodný pro celou rodinu.

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojení s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému vás virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.