Televizní ceny iDNES.cz mají vítěze. Zabodoval Ochránce, Hra na oliheň či Honza Dědek

Sedmý ročník ankety o televizní ceny na portálu iDNES.cz mediální skupiny MAFRA zná své vítěze. Čtenáři, kteří v uplynulém týdnu hlasovali v pěti kategoriích, vynesli na první místo mezi premiérovými českými seriály roku 2021 titul Ochránce, s příběhy školského ombudsmana. Ze zahraničních seriálů bodoval celosvětový hit od jihokorejských tvůrců Hra na oliheň. V oboru domácích televizních filmů či minisérií vyhrála jednoznačně Božena, životopisná minisérie o Boženě Němcové. Kategorii zábavných pořadů opanovala Minišou Karla Šípa. V rámci dokumentů našel nejsilnější podporu cyklus portrétů České fotbalové legendy. Redakční cenu pro televizní osobnost sezony, která bude hostem pořadu Rozstřel na videoportálu iDNES.tv, získal s titulem „Zpovědník roku“ moderátor Honza Dědek.

V předchozích ročnících tuto cenu převzali moderátor Leoš Mareš (Bojovník roku 2015), herec Jan Cina (Dříč roku 2016), režisér Jiří Strach (Pohádkář roku 2017), herečka Martha Issová (Herečka roku 2018), textař a scénárista Ondřej Hübl (Autor roku 2019) a herec Štěpán Kozub (Světlonoš roku 2020). 

Trvalý zájem o domácí hranou tvorbu doložila v anketě absolutní čísla – vůbec nejvíce hlasů napříč kategoriemi totiž dostaly projekty Ochránce, Božena a Kukačky, které figurují také v nominacích na Českého lva.

Další informace k výsledkům ankety o televizní ceny iDNES.cz najdete ZDE

O MEDIÁLNÍ SKUPINĚ MAFRA 

Mediální skupina MAFRA je největším multimediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů pravidelně osloví 3,318 milionu čtenářů tisku a měsíčně 7,3 milionu návštěvníků internetu. 

Celková čtenost titulů MAFRA je 5,029 milionu čtenářů, což představuje 56,7 % populace v ČR ve věku 12-79 let. Měsíční návštěvnost internetových projektů dosahuje 7,3 milionu reálných uživatelů.

Tiskové portfolio mediální skupiny MAFRA zahrnuje širokou škálu titulů napříč segmenty, od deníků s vkládanými magazíny přes celostátní zpravodajské týdeníky, společenské časopisy, tituly zdarma, po programové tituly, časopisy životního stylu pro ženy a další

Vlajkovou lodí je nejčtenější seriózní deník Mladá fronta DNES, druhým deníkem ve skupině jsou Lidové noviny. Kategorii bezplatných tištěných titulů zastupuje deník METRO a regionální týdeník 5plus2. 

Zástupcem v časopiseckém segmentu je zpravodajsko-společenský týdeník TÉMA, který se s nejvyšším prodaným nákladem řadí mezi nejčtenější tituly ve své kategorii.  Mezi top tituly v nabídce časopisů dále patří Cosmopolitan, Esquire, Harper’s Bazaar, Chvilka pro tebe, Pestrý svět, Rytmus života, Tina, Týdeník Televize a Žena a život.

Zpravodajské portfolio doplňují největší zpravodajský web iDNES.cz, prémiový produkt iDNES Premium pro registrované členy, který nabízí exkluzivní obsah doplněný o kvalitní zábavu, dále videoportál iDNES.tv, zpravodajský server Lidovky.cz a eMimino.cz, největší komunitní web pro maminky. Rodina iDNES.cz zahrnuje také komunitní weby s různým zaměřením: největší internetové fotoalbum Rajče.net a realitní web reality.idnes.cz.  

Do skupiny dále patří skupina hudebních TV stanic Óčko a Rádio Impuls (součástí mediální divize Agrofert), virtuální operátor MOBIL.CZ, největší a nejstarší cashback portál VratnéPeníze.cz, mobilní aplikace Portmonka a IDOS.cz, vyhledávač jízdních řádů ve veřejné dopravě.  

Digitál je ve skupině MAFRA zastoupen společností ACOMWARE, konzultační společností pro digitální marketing. 

MAFRA také drží většinový podíl ve skupině TICKETPORTAL, největší ticketingové společnosti v Česku a na Slovensku. 

Skupina je rovněž mediazastupitelem největšího českého webu o osobních financích Peníze.cz. 

Na Slovensku je portfolio mediální skupiny MAFRA zastoupeno vydavatelstvím MAFRA Slovakia, které vydává například Hospodárske noviny, magazíny Evita a TÉMA a je provozovatelem webového portálu HNonline.sk a dalších titulů. 

Nedílnou součástí skupiny jsou také tiskárny MAFRAPRINT, které zajišťují nejen coldsetový tisk všech titulů MAFRA, ale i velkonákladový tisk pro obchodní partnery.

Skupina je členem koncernu Agrofert.