Společnost Kingston Digital uvádí svůj nejnovější hardwarově šifrovaný USB disk pro zabezpečení dat

  • 256bitové hardwarové šifrování XTS-AES s certifikací FIPS 197
  • Možnost použití více komplexních hesel nebo heslových frází
  • Ochrana proti útokům Brute iForce a BadUSB

Praha – 31. května 2022 – Společnost Kingston Digital Europe Co LLP, která je výrobcem flash paměťových zařízení a pobočkou Kingston Technology Company, světového lídra v oblasti paměťových produktů a technologických řešení, dnes oznámila uvedení svého nejnovějšího šifrovaného USB disku Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) s certifikací FIPS 197 a 256bitovým hardwarovým šifrováním AES v režimu XTS pro zabezpečení dat.

Kingston IronKey Vault Privacy 50 podporuje několik hesel – heslo správce, heslo uživatele a heslo pro jednorázové obnovení přístupu k datům. Hesla lze zadávat v režimu komplexního hesla nebo v režimu heslové fráze. Použití více hesel zvyšuje šanci na obnovení přístupu k datům na disku v případě zapomenutí jednoho z hesel. Zatímco obvyklý režim komplexních hesel umožňuje zadávat hesla o délce 6 až 16 znaků pomocí 3 ze 4 sad znaků, nový režim heslových frází dává uživatelům možnost používat jako heslo číselný PIN kód, větu, seznam slov nebo dokonce verše o délce 10 až 64 znaků, tedy jakýkoli specifický text, který je zároveň snadno zapamatovatelný. Pro usnadnění zadávání hesla lze aktivovat symbol „oko“ – tím se zadávané heslo zviditelní a sníží se tak počet neúspěšných pokusů o přihlášení.

Správce může nastavit také heslo uživatele a heslo pro jednorázové obnovení přístupu (One-Time Recovery) nebo resetovat heslo uživatele pro obnovení přístupu k datům. VP50 má navíc ochranu proti útokům hrubou silou (Brute Force), která po 10 po sobě následujících nesprávných zadáních zablokuje heslo uživatele nebo heslo pro jednorázovou obnovu přístupu a po 10 po sobě následujících nesprávných zadáních hesla správce šifrovaně vymaže disk. Ztratíte tím sice data, ale nemusíte se obávat, že se k nim dostane někdo jiný.

VP50 může být chráněn také před potenciálním malwarem na nedůvěryhodných systémech tak, že správce i uživatel nastaví režim umožňující pouze čtení dat (Read-Only), který zabrání zápisu na disk. Integrovaná virtuální klávesnice navíc skryje hesla před keyloggery nebo screenloggery. Organizace si mohou prostřednictvím služby Kingston Customisation Program objednat modifikaci disku a nechat ho opatřit uživatelským identifikátorem produktu (PID) pro integraci se standardním softwarem pro správu koncových bodů, aby splňoval firemní požadavky na IT a kybernetickou bezpečnost. Malé a střední firmy mohou využít roli správce k lokální správě svých disků, například použít funkce správce konfigurace nebo resetování uživatelských hesel nebo hesel k jednorázovému obnovení přístupu, pro obnovení přístupu k datům na uzamčených discích nebo pro splnění požadavků příslušných zákonů a předpisů, pokud je vyžadována forenzní analýza. Předností VP50 oproti používání internetových a cloudových služeb k ochraně důležitých dat je také to, že jde o šifrované úložiště, které je plně pod fyzickou kontrolou uživatele. 

Vault Privacy 50 je prémiový USB disk, který zapadá do naší řady šifrovaných řešení Kingston IronKey a zajišťuje zabezpečení dat na firemní úrovni,“ řekl Oscar Escayola, EMEA Flash Business Manager ze společnosti Kingston. „Přidali jsme mu některé nové funkce, které vycházejí vstříc nejčastějším přáním našich zákazníků, například možnost zadávání více hesel a další režim zadávání hesla, abychom nejen ochránili 100 % uložených dat, ale také používání tohoto disku ještě více usnadnili.“

Kingston IronKey Vault Privacy 50 je k dostání v kapacitách 8 až 256 GB a nabízí také omezenou pětiletou záruku, bezplatnou technickou podporu a legendární spolehlivost značky Kingston.  

Více informací najdete na kingston.com.

IronKey Vault Privacy 50
OznačeníKapacita
IKVP50/8GB8GB IronKey VP50
IKVP50/16GB16GB IronKey VP50
IKVP50/32GB32GB IronKey VP50
IKVP50/64GB64GB IronKey VP50
IKVP50/128GB128GB IronKey VP50
IKVP50/256GB256GB IronKey VP50

Vlastnosti a funkce disku Kingston IronKey Vault Privacy 50:

  • Hardwarově šifrovaný USB disk pro zabezpečení dat: Ochrana důležitých dat pomocí 256bitového šifrování XTS-AES s certifikací FIPS 197. Vestavěné ochrany proti útokům typu BadUSB a Brute Force.
  • Možnost použití více hesel pro snadnější obnovu dat: Možnost nastavení hesla správce, hesla uživatele a hesla pro jednorázovou obnovu dat. Správce může resetovat heslo uživatele a vytvořit jednorázové heslo k obnovení přístupu k datům. Ochrana proti útokům hrubou silou zablokuje heslo uživatele nebo jednorázové heslo k obnovení přístupu, pokud je zadáno chybně 10krát po sobě, a provede kryptografické vymazání disku, pokud je heslo správce zadáno chybně 10krát po sobě.
  • Nový režim zadávání hesla jako heslové fráze: Můžete zvolit režim komplexního hesla nebo režim heslové fráze. Komplexní heslo musí splňovat stanovené podmínky; heslová fráze může být číselný PIN kód, věta s mezerami, seznam slov nebo dokonce verše v délce od 10 do 64 znaků.
  • Další bezpečnostní funkce: Počet neúspěšných pokusů o přihlášení a následnou frustraci uživatele lze omezit pomocí tlačítka „oko“ pro zobrazení zadávaného hesla. Virtuální klávesnice na ochranu zadávaného hesla před keyloggery a screenloggery. 
  • Dvojí nastavení režimu Read-Only (ochrana proti zápisu): Zabraňuje útokům škodlivého softwaru pomocí vynuceného režimu Read-Only, který je nastaven správcem pro uživatele, nebo režimu Read-Only pro jednotlivé relace, který je nastaven správcem nebo uživatelem.
  • Využití role správce k lokální správě disků, ideální pro malé a střední firmy: Využijte roli správce pro lokální správu uživatelských hesel a hesel k jednorázovému obnovení přístupu, pro obnovení přístupu k datům na uzamčených discích a pro dodržování zákonů a předpisů, pokud je vyžadována forenzní analýza.
  • Rozhraní: USB 3.2 Gen 1
  • Kapacity1: 8, 16, 32, 64, 128 a 256 GB
  • Konektor: USB typ A 
  • Rychlost2:

USB 3.2 Gen 1

8 až 128 GB: čtení 250 MB/s, zápis 180 MB/s

256 GB: čtení 230 MB/s, zápis 150 MB/s

USB 2.0

8 až 256 GB: čtení 30 MB/s, zápis 20 MB/s

  • Rozměry: 77,9 × 21,9 × 12,0 mm
  • Vodotěsnost3: Do 1,2 m; splňuje normu IEC 60529 IPX8
  • Provozní teplota: 0 až 60 °C
  • Skladovací teplota: -20 až 85 °C
  • Kompatibilita: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
  • Záruka/podpora: Omezená 5 letá záruka, bezplatná technická podpora
  • Kompatibilita: Windows 11, 10, 8.1, macOS (v. 10.14.x – 12.x.x)

1 Část kapacity uvedené na flash paměťovém zařízení se používá pro formátování a další funkce a není proto k dispozici pro ukládání dat. Skutečná dostupná kapacita pro ukládání dat je tedy menší, než jaká je uvedena na produktech. Další informace najdete v příručce Kingston Flash Memory Guide.

2 Rychlost se může lišit v závislosti na hostitelském hardwaru, softwaru a použití.

3 Produkt musí být před použitím čistý a suchý, musí být nasazena krytka konektoru.

Informace o společnosti Kingston můžete najít zde: 

YouTube Instagram

Facebook LinkedIn

Twitter Kingston Is With You

O společnosti Kingston Digital Europe Co LLP.

Kingston Digital Europe Co LLP a Kingston Technology Company, Inc., jsou součástí stejné korporátní skupiny („Kingston“). Kingston je největší světový nezávislý výrobce paměťových produktů. Pomáhá nalézt řešení používaná v běžném životě k práci i zábavě od notebooků a stolních počítačů přes velká data až po zařízení využívající IoT v chytrých či nositelných zařízeních, v prototypování a výrobě na míru. Největší světoví výrobci počítačové techniky a poskytovatelé cloudových služeb se ve svém vývoji spoléhají na Kingston. Naše zaujetí pro věc posouvá technologie, které nás provázejí každý den. Nevyrábíme jenom produkty, ale pomáháme naplnit očekávání našich zákazníků a vytváříme řešení, která dokážou něco změnit k lepšímu. Kingston je s vámi – Kingston Is With You – a víc o nás najdete na Kingston.com.