Poskytovatel webhostingu ACTIVE 24 nově podporuje vývojářský nástroj Microsoft WebMatrix

Podpora nástroje umožňujícího snadnou tvorbu webových aplikací zpřístupní možnosti webové prezentace i pro „laické“ uživatele

Společnost ACTIVE 24 oznámila, že v rámci své webhostingové nabídky nově podporuje WebMatrix, nástroj společnosti Microsoft pro tvorbu webových aplikací určený i pro méně zkušené webové vývojáře. ACTIVE 24 se tak stala největší webhostingovou společností v České republice, která nástroj WebMatrix podporuje. (TZ)

Zájemci o používání tohoto nástroje mohou využít jeden ze dvou balíčků – Home nebo Business. Oba se vyznačují podporou multihostingu, tedy provozu více plně nezávislých webových prezentací na jediném hostingu, díky čemuž jsou oba mimořádně cenově výhodné.

„Využití řešení WebMatrix doplňuje naši společnou snahu se společností Microsoft, což je přiblížení se možnosti prezentace na internetu širokým masám uživatelů, dokonce i vývojářům bez velkých zkušeností s programováním,“ řekl František Grunt, marketingový manažer společnosti ACTIVE 24.

„Od spolupráce s ACTIVE 24, významným českým poskytovatelem hostingu si slibujeme především další rozšíření nástroje WebMatrix, jehož klíčovou vlastností je univerzálnost a použitelnost pro všechny uživatele. Studentům a začínajícím vývojářů nabízí rychlý způsob, jak se tvorbu webu naučit. Webovým agenturám poskytuje efektivní způsob, jak vytvořit stránky s využitím open source aplikací. IT profesionálům pak dává k dispozici další možnost, jak rychle a jednoduše webové stránky nasazovat,“ dodává Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje, Microsoft.

Pomocí nástroje Microsoft WebMatrix bude možné publikovat weby s využitím řady redakčních systémů podporovaných společností ACTIVE 24, mezi něž patří například Kentico CMS, CMS DotNetNuke, CMS Umbraco, blogovací systém BlogEndine.NET, e-shop nopCommerce nebo CMS mojoPortal. Jedním z nejvýznamnějších redakčních systémů je právě prvně jmenovaná aplikace, systém pro správu obsahu (CMS) společnosti Kentico Software, který se používá pro vytváření a správu webových stránek, on-line obchodů, intranetů a komunitních stránek využívajících technologií Web 2.0 a který využívá platformy Microsoft SQL Server a ASP.NET.

„Těší nás, že právě ACTIVE 24, jeden z evropsky nejvýznamnějších poskytovatelů služeb v oblasti hostingu, představil podporu nástroje WebMatrix a jeho prostřednictvím i snadnou instalaci našeho publikačního systému Kentico CMS,“ řekl Petr Palas, ředitel společnosti Kentico Software. “Věříme, že tímto krokem zpřístupní Kentico CMS širší skupině vývojářů, kteří budou moci plně využít výhod našeho řešení, stejně jako jej dnes úspěšně využívají AXA, Toshiba, Czech Tourism, Lukoil a další společnosti v České republice a v dalších 83 zemích.“

O společnosti ACTIVE 24

ACTIVE 24 je přední český registrátor domén a poskytovatel webhostingových služeb. Společnost se zaměřuje na malé a střední podniky i jednotlivce, kterým nabízí kompletní internetová řešení. Mezi hlavní služby patří poskytování hostingu, včetně řešení pro e-shop a e-mailových řešení nebo kompletní nabídku serverových řešení. ACTIVE 24 je na trhu již 15 let, je firmou s prověřenou a úspěšnou historií a se silným nadnárodním zázemím.

O WebMatrixu

Microsoft WebMatrix je nástroj pro webové vývojáře, který usnadňuje vytváření nových webových aplikací. Začít můžete pomocí předpřipravených šablon nebo s pomocí populárních Open Source aplikací, jako WordPress, Joomla!, DotNetNuke a dalších. Link ke stažení: http://www.microsoft.com/web/gallery/install.aspx?appid=webmatrix.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.