Telefónica postupuje v transformaci své IP sítě, ve spolupráci s Alcatel-Lucent zahajuje nové projekty v Argentině a České republice

Paříž, 4. prosince 2012 – Společnost Alcatel-Lucent (Euronext Paris a NYSE: ALU) dnes oznámila, že byla vybrána společností Telefónica, jedním z předních světových poskytovatelů telekomunikačních služeb, aby zvýšila úroveň její IP sítě, nejprve v Argentině a České republice, jedním z nejvýkonnějších páteřních směrovačů 7950 Extensible Routing System (XRS). (TZ)
Společnost Telefónica se tak stala jedním z prvních poskytovatelů služeb na světě, který nasadil Alcatel-Lucent 7950 XRS. Tímto krokem se Telefónica připravuje na očekávaný explozivní růst v oblasti přenosu dat v příštím desetiletí způsobený rychlým nárůstem počtu chytrých telefonů, tabletů a služeb požadujících velkou šířku pásma, jako například videa a hraní her. Po nasazení bude mít Telefónica na těchto trzích vysokokapacitní IP síť s podporou všech svých nabízených služeb, včetně pevných a mobilních širokopásmových sítí a IPTV.

Enrique Blanco, globální ředitel pro technologie ve společnosti Telefónica řekl: “Spolupráce s Alcatel-Lucent je součástí procesu modernizace, díky kterému budeme mít jednu z nejvýkonnějších a nejefektivnějších IP sítí. Dramatický nárůst kapacity a vyhodnocování informací, spojený s podstatným posílením úrovně účinnosti, nás staví do silné pozice v řešení rychle se měnících požadavků našich zákazníků. Právě pro tento účel jsme potřebovali podporu nových řešení, jako například skutečně průlomové řešení navržené společností Alcatel-Lucent. ”

Rychle rostoucí poptávka po on-line videu a datech je vyvolána neustále rostoucím počtem chytrých telefonů, tabletů či televizorů připojených na datovou síť a jiných zařízení, a je podporována rychlejšími bezdrátovými, optickými a metalickými sítěmi širokopásmového přístupu. Tato dynamika podněcuje provozovatele sítě, jako je Telefónica, ke zvýšení kapacity a vylepšení páteřní sítě, a zároveň ke zvyšování kapacity i na konci sítě. Současně vznik tzv. cloud-based služeb a individuální obsah vyvolává potřebu větší flexibility v těchto sítích pro rychlé přizpůsobení se požadavkům individuálních zákazníků a firem.

Federico Guillén, ředitel Alcatel-Lucent Španělsko a Global Account Manager pro společnost Telefónica řekl: “Těší nás, že si Telefónica vybrala společnost Alcatel-Lucent, aby sehrála tak důležitou roli v transformaci jejích IP sítí po celém světě. Se zavedením páteřního směrovače 7950 XRS poskytuje naše IP portfolio skutečně nejlepší komplexní řešení ve své třídě. Těšíme se z příležitosti posunout IP síť společnosti Telefónica na vyšší úroveň. ”

Technologické řešení Alcatel-Lucent pro společnost Telefónica

Alcatel-Lucent dodává společnosti Telefónica nové zařízení rodiny 7950 XRS – na bázi chipsetu 400G FP3 – což přináší obrovskou podporu pro kapacitu, efektivitu a flexibilitu v srdci IP sítí, a zároveň snižuje spotřebu energie a celkové pořizovací náklady. 7950 XRS, který představuje novou generaci IP páteřních směrovačů, je kompaktní, vysoce efektivní systém navržený s ohledem na budoucnost. Rodina 7950 XRS podporuje pětkrát vyšší kapacitu oproti dnešním páteřním směrovačům a pomocí nejnovější techniky a návrhu systému snižuje spotřebu energie o 66 procent ve srovnání s typickými páteřními směrovači.

Telefónica bude mít také prospěch z jednotného operačního systému (OS SR) z portfolia směrovačů společnosti Alcatel-Lucent – vysoce dostupný, vyzkoušený software s řadou funkcionalit, který je prověřen skupinou více než 450 poskytovatelů služeb po celém světě. Společný Network Management System – 5620 SAM – nabízí bezproblémovou podporu napříč rodinou 7950 XRS a Service Router portfóliem.

O společnosti Alcatel-Lucent (Euronext Paris a NYSE: ALU)

Dlouhodobě důvěryhodný partner poskytovatelů služeb, podniků a vlád po celém světě, Alcatel-Lucent, je předním inovátorem v oblasti sítí a komunikačních technologií, produktů a služeb. Společnost je domovem Bell Labs, jednoho z předních světových výzkumných center, odpovědných za objevy, které formovaly vytváření sítí a komunikací. Alcatel-Lucent byl v roce 2012 nominován MIT Technology Review do seznamu Top 50 “nejvíce inovativních společností světa” pro objevy, jako je lightRadio ™, snižující spotřebu energie a provozní náklady na bezdrátové sítě, ale zároveň přináší bleskurychlý přístup k internetu. Prostřednictvím těchto inovací, Alcatel-Lucent dělá komunikace trvale se rozvíjejícími, cenově dostupnějšími a lépe dosažitelnými což nám umožňuje pokračovat v naší  misi – Využívat potenciál propojeného světa.

S pobočkami ve více než 130 zemích a s jednou z nejzkušenějších světových servisních organizací v odvětví, je Alcatel-Lucent lokálním partnerem s globálním dosahem. Společnost dosáhla v roce 2011 příjmy ve výši 15,3 miliardy, je registrována ve Francii a má sídlo v Paříži.

Pro více informací, navštivte Alcatel-Lucent na:http://www.alcatel-lucent.com, přečtěte si poslední příspěvky na Alcatel-Lucent blog  http://www.alcatel-lucent.com/blog a zůstaňte v kontaktu se společností na sociální síti Twitter: http://twitter.com/Alcatel_Lucent.