Personální změny ve vedení společnosti Mainstream Technologies

Praha, 6. března 2018 – Společnost Mainstream Technologies, s.r.o., poskytovatel profesionálních ICT řešení, oznámila personální změny na pozicích Managing Director a Sales Director.   

Od 1. ledna zastává pozici Managing Director Luboš Růta. Jeho hlavním cílem je vytvořit pevnou firemní vizi, řídit a vést celý tým a dále rozvíjet firemní kulturu.

Za více než 20 let své obchodní praxe v telco a IT nasbíral Luboš Růta zkušenosti v nadnárodních společnostech z různých segmentů trhu. Mimo Microsoftu působil také v obchodních rolích v Českém Telecomu (nyní O2), Sybase Software a DigiTrade (Comparex). Luboš Růta přichází po pětiletém působení ze společnosti SoftwareONE, kde byl nejprve zakladatelem lokální pobočky a posléze členem globálního leadership týmu se zodpovědností za trhy Střední a Východní Evropy.

Dle jeho vlastních slov „Mainstream Technologies jsem vždy vnímal jako leadera mezi firmami v oblasti technologií Microsoft na českém trhu.  Přicházím s respektem a pokorou k tomu, co tým Mainstreamu dodnes vybudoval, a chci na to navázat a dál rozvinout. Vidím v expertním týmu Mainstream Technologies velký potenciál pro další růst nejen na českém trhu, ale i v okolních zemích. Firma má výbornou firemní kulturu a hodnoty, na nichž budeme další růst stavět.“

Do konce roku 2017 pozici Managing Director zastával Ladislav Šolc, který nadále působí v roli Managing Partner a jeho hlavním úkolem je rozvoj významných obchodních příležitostí ve spolupráci s obchodním týmem, řízení strategických oblastí a produktů Mainstreamu.

Druhou výraznou posilou vedení společnosti je Jiří Petřík, který od 1. března zastává roli Sales Directora. Bude mít na starost zejména vedení, řízení a rozvoj obchodního týmu spolu s aktivním získáváním nových obchodních příležitostí v nových oblastech. Druhou významnou rolí je řízení spolupráce s partnery, rozvoj vztahů a související obchodní aktivity.

Mým hlavním úkolem je, aby se Mainstream stal vedoucím partnerem na trhu v cloudové transformaci. Těším se, že zužitkuji své zkušenosti nejen v této oblasti a najdu nové obchodní příležitosti,“ uvedl Jiří Petřík, Sales Director Mainstream Technologies, s.r.o.

Jiří Petřík se pohybuje v oboru IT v obchodních rolích více než 15 let a do Mainstream Technologies přichází se společnosti SoftwareONE, kde více jak 5 let řídil obchodní tým pro korporátní zákazníky.

„S Lubošem i Jirkou nás pojí dlouholetá a úspěšná spolupráce a osobní přátelství. Jsem si jist, že jejich přítomnost v Mainstreamu přinese jen to nejlepší.“ komentuje změnu Ladislav Šolc, Managing Partner Mainstream Technologies, s.r.o.

O Mainstream Technologies, s.r.o.

Společnost Mainstream Technologies, s.r.o. se specializuje na poskytování vysoce odborných služeb v oblasti informačních technologií nejen v České republice. Z pozice systémového integrátora navrhuje a implementuje podniková řešení se zvýšenými nároky na odolnost, bezpečnost a dostupnost se zaměřením na digitální firemní komunikaci, Core IT, bezpečnost, mobilitu a cloud. Nabízená řešení jsou pak často (ne však výhradně) postavena na produktech společnosti Microsoft a Mainstream Technologies patří k jejím předním českým partnerům. Jako první firma v České republice se společnost Mainstream Technologies stala dva roky za sebou nejlepším partnerem roku společnosti Microsoft. Pravidelně získává ocenění za nejlepší řešení Microsoft Awards a je držitelem kompetencí Microsoft na zlaté úrovni v oblastech Application Development, Cloud Platform, Collaboration and Content, Datacenter a Messaging.

www.mainstream.cz