Češi vyvinuli globální e-learningovou platformu pro Microsoft 365. Virtuální průvodce cloudovým světem Microsoftu se jmenuje Alenka.

Praha, 23. září 2020 – Příchod koronaviru ve většině společností urychlil digitalizaci a přechod do cloudu. Díky neočekávané situaci musely firmy velmi rychle umožnit zaměstnancům pracovat odkudkoliv, vytvořit prostředí pro vzdálenou práci a pořídit nezbytné technologie. Překotný vývoj způsobil, že nestačí pouze nasadit nové technologie. Daleko důležitější je zaměstnance naučit moderní technologie správně a efektivně využívat.

Společnost Mainstream Technologies proto vyvinula unikátní globální e-learningovou platformou – aplikaci Alenka – jako významný vzdělávací doplněk prostředí Microsoft 365. Alenka pomáhá uživateli formou videokurzů a podrobných textových návodů efektivně pracovat s jednotlivými nástroji Microsoft 365. Díky Alence si už nikdy uživatelé nemusí v Microsoft 365 připadat jako v říši divů. Seznamte se s Alenkou v říši Microsoft 365 – https://vseoteams.cz/aplikace-alenka/.  

Alenka v říši Microsoft 365

Zaměstnanci mohou v aplikaci procházet návody, popisy konkrétních pracovních situací, chatovat přímo s Alenkou, vyhledávat jednotlivé tipy a triky a školení. Školení jsou rozdělená do logických tematických celků, v současné době jsou dostupná pro Teams, OneDrive, Outlook a další nástroje Microsoft 365. Postupně budou k dispozici kurzy pro všechny hlavní technologie Microsoft 365. 

V rámci aplikace se sleduje také progres uživatele v absolvování jednotlivých kurzů. Za splněné kurzy uživatel získává různé odznaky. Svůj postup si může řídit každý uživatel sám tím, že označí jednotlivé kurzy jako dokončené. 

Vzdělávací aplikace Alenka je přímo součástí Microsoft Teams, její nasazení do Teams je velmi snadné.

Klíčové výhody vzdělávací platformy Alenka

  • Jednoduché nasazení – aplikaci je velmi snadné nasadit do Teams.
  • Součást Teams – Alenka je přímo součástí aplikace Teams.
  • Textové a video návody – uživatelé mají přístup jak k textovým návodům, tak ke krátkým vzdělávacím videím, což zvyšuje efektivitu vzdělávání.
  • Chatbot – integrovaný chatbot dokáže uživateli odpovědět na běžné provozní dotazy. 
  • Gamifikace – nejlepší je škola hrou a v aplikaci Alenka uživatel za absolvované kurzy získá odznak, potvrzující jeho znalosti.
  • Vždy aktuální obsah – obsah kurzů v Alence připravuje a aktualizuje přímo společnost Mainstream. Zákazník tak má k dispozici vždy aktuální obsah, nemusí se o nic starat.  
  • Zpětný reporting – HR oddělení pravidelně získávají informace o stavu dokončených kurzů jednotlivých uživatelů.

„Snažili jsme se vyvinout aplikaci, která přiblíží svět Microsoft 365 uživatelům ve srozumitelné a uživatelsky přívětivé formě. První ohlasy zákazníků naznačují, že se nám to podařilo. Věřím, že Alenka pomůže řadě organizací na českém trhu v hladkém přechodu do cloudu,“ říká Luboš Růta, výkonný ředitel společnosti Mainstream Technologies. 

„Velmi nás těší, že náš certifikovaný partner společnost Mainstream přichází s řešením, které dokáže uživatele našich nástrojů Microsoft 365 jednoduše a hravě provést všemi možnostmi přímo v uživatelském prostředí Microsoft Teams, které se stává klíčovým centrem pro komunikaci a spolupráci ve firemním prostředí,“ říká Martin Hruška, ředitel pro malé a střední firmy a partnery ve společnosti Microsoft Česká republika a Slovensko, a dodává: „Snadno integrovatelné řešení Alenka tak díky jednoduché personalizaci ze strany administrátora významně urychlí nasazení a využívání nejenom Microsoft Teams, ale i dalších služeb klíčových pro dnešní moderní styl práce odkudkoliv.“

Alenku je možné používat jak na počítači a notebooku, tak na mobilních zařízeních, jako jsou tablety a mobilní telefony. Pro mobilní zařízení stačí mít pouze nainstalovanou mobilní aplikaci Teams, jejíž součástí je Alenka. Uživatelé se tak mohou vzdělávat kdekoliv a kdykoliv, třeba cestou do práce při čekání na tramvaj.

Aplikace je zatím dostupná pouze v českém jazyce, ale počítá se s vývojem dalších jazykových mutací. Do aplikace je možné také doplnit vlastní obsah zákazníka, takže Alenku bude možné využít i pro další firemní školení. 

Aplikace není automaticky součástí Teams. Uživatelům je přístupná pouze v případě, že ji společnost pro své zaměstnance zakoupí. Cena aplikace se odvíjí od počtu uživatelů. 

V současné době se připravuje certifikace aplikace pro Microsoft Store, což ještě zlepší její dostupnost a zjednoduší její nasazení u zákazníků. 

S aplikací Alenka, s přístupem společnosti Mainstream Technologies k adopcím řešení Microsoft 365 a souvisejícím službám, se můžete seznámit na stránce www.vseoteams.cz

O společnosti Mainstream Technologies

Společnost Mainstream Technologies působí na českém trhu již více než 14 let. Společnost se zaměřuje na poskytování expertních služeb v oblasti informačních technologií. Jako systémový integrátor navrhuje a implementuje podniková řešení postavená s ohledem na zvýšené nároky na odolnost, bezpečnost a dostupnost. Mainstream Technologies zákazníkům dodává především služby a produkty v oblasti Communication & Collaboration, Security, Modern Workplace & Infrastructure, Hybrid cloud, Professional Services a poradenské služby pro strategická rozhodnutí zákazníků. Více informací naleznete na www.mainstream.cz