Barracuda Networks varuje před další vlnou ransomware

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří mezi nejúspěšnější dodavatele řešení z oblasti informační bezpečnosti. Ve své nabídce má širokou paletu osvědčených produktů pro jednotlivé typy uživatelů s cílem nabídnout jim co nejvyšší stupeň ochrany proti různým typům on-line hrozeb.

V roce 2019 byla zaznamenána řada úspěšných útoků typu ransomware, kdy útočníci zašifrují důležitá data uživatelů a za jejich opětovné zpřístupnění požadují zaplacení nemalých částek prostřednictvím kryptoměny.

Těmto útokům se kromě firem nevyhnuly ani státní instituce, školy či nemocnice. Jenom v USA tak bylo zaznamenáno 70 případů, kdy ransomware úroky postihly státní a městské úřady. Příkladem může být Atlanta, kde namísto zaplacení částky $52000 město na obnovu svých počítačových systémů vynaložilo $2.6 miliónu. 

V řadě případů však postižení raději zaplatili, což následně motivovalo hackery k dalším takovýmto útokům. Odborníci proto předpokládají, že hrozba ransomware v roce 2020 nadále poroste.

Společnost Barracuda Networks proto uživatelům nabízí spolehlivé, výkonné a snadno použitelné řešení pro zálohování dat a obnovu po havárii. Jedná se o produkt Barracuda Backup spolu se službami Barracuda Backup Service a Barracuda Cloud-to-Cloud Backup. Z hlediska bezpečnosti dat je důležité, že Barracuda Backup automaticky vytváří a bezpečně ukládá zálohy modifikovaných souborů. Tím je prakticky eliminována hrozba ransomware, protože takto zašifrované soubory je možné snadno a rychle obnovit z předchozí verze.

Další velkou předností je zálohování dat mimo lokální IT infrastrukturu zákazníka prostřednictvím Barracuda Cloud. Tím se významným způsobem snižuje možnost ztráty uložených dat. Nabízená řešení jsou velmi flexibilní z hlediska kapacity, která se může snadno přizpůsobovat požadavkům zákazníka, což přináší úspory investičních a provozních nákladů. 

Další informace o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.

www.gestocomm.cz