Barracuda CloudGen Firewall nabízí nové funkce

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří mezi absolutní špičku mezi dodavateli řešení z oblasti informační bezpečnosti, komunikace a síťové infrastruktury. V souladu s potřebami zákazníků se zaměřuje na inovativní cloudově orientovaná řešení, která vyhovují soudobým nárokům informační bezpečnosti. 

Stále více firem a organizací přechází na moderní a vysoce flexibilní infrastrukturu SD-WAN, kde jako výkonné a spolehlivé řešení pro informační bezpečnost slouží produkt Barracuda CloudGen Firewall. Jeho funkční možnosti byly dále rozšířeny díky spolupráci Barracuda Networks s dánskou firmou Steinwurf ApS.

Do produktu Barracuda CloudGen Firewall tak bylo implementováno softwarové rozšíření Steinwurf Kodo s technologií Erasure Correcting Codes (ECC). Tyto nové algoritmy z oblasti Random linear network codes (RLNC) umožňují mnohem efektivněji přenášet data po méně kvalitních linkách veřejného Internetu. V rámci SD-WAN je tak možné kromě dedikovaných datových linek využít i další broadbandovou konektivitu. 

Mezi hlavní funkce Barracuda CloudGen Firewall patří filtrování webu a e-mailu, ochrana před neoprávněným přístupem, správa aplikací na úrovni sedmé vrstvy a řízení přístupu k síti. Mezi další funkce patří inteligentní řízení zátěže linek a záložních spojení podle aplikací a stavu sítě i vysoce efektivní nástroje na dálkovou analýzu provozu a dění na síti. 

Mezi další významné přednosti Barracuda CloudGen Firewall patří snadná a rychlá implementace, kterou doplňuje vylepšený SD-WAN management pro komfortní správu systému. Administrátorům jsou k dispozici pokročilé nástroje pro správnou konfiguraci Barracuda CloudGen Firewall, kde je řada procesů automatizována. Uživatelé tak mají výrazně usnadněn přechod na novou moderní cloudovou SD-WAN platformu.

Další informace o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.