Barracuda CloudGen Firewall efektivně chrání webové servery a aplikace

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří mezi absolutní špičku mezi dodavateli řešení z oblasti informační bezpečnosti, komunikace a síťové infrastruktury. Zaměřuje se především na inovativní cloudově orientovaná řešení, která vyhovují soudobým potřebám uživatelů.

V souladu s celosvětovým trendem přechází stále více firem a organizací na moderní a vysoce flexibilní infrastrukturu SD-WAN, kde jako výkonné a spolehlivé řešení pro informační bezpečnost slouží produkt Barracuda CloudGen Firewall. 

Ten nabízí velmi účinnou ochranu webových aplikací a serverů. Mezi jeho hlavní funkce patří filtrování webu a e-mailu, ochrana před neoprávněným přístupem, správa aplikací na úrovni sedmé vrstvy a řízení přístupu k síti. Mezi další funkce patří inteligentní řízení zátěže linek a záložních spojení podle aplikací a stavu sítě a dále pak vysoce efektivní nástroje na dálkovou analýzu provozu a dění na síti. 

Velmi oceňovanou předností Barracuda CloudGen Firewall je snadná a rychlá implementace, kterou doplňuje vylepšený SD-WAN management pro komfortní správu systému. Administrátorům jsou k dispozici pokročilé nástroje pro správnou konfiguraci Barracuda CloudGen Firewall, kde je řada procesů automatizována. Uživatelé tak mají výrazně usnadněn přechod na novou moderní cloudovou SD-WAN platformu.

V průběhu minulého roku bylo do produktu Barracuda CloudGen Firewall navíc implementováno softwarové rozšíření Steinwurf Kodo s technologií Erasure Correcting Codes (ECC). Tyto nové algoritmy z oblasti Random linear network codes (RLNC) umožňují mnohem efektivněji přenášet data po méně kvalitních linkách veřejného Internetu. V rámci SD-WAN je tak pro větší robustnost řešení možné kromě dedikovaných datových linek využít alternativně také další broadbandovou konektivitu. 

Od svého uvedení na trh získal Barracuda CloudGen Firewall celou řadu prestižních ocenění, z nichž poslední pochází od renomované analytické společnosti Gartner v rámci hodnocení „2020 Gartner Magic Quadrant for Web Application Firewalls“.

Další informace o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.