Barracuda Networks je leaderem v bezpečnosti elektronické pošty

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří mezi absolutní špičku mezi dodavateli řešení z oblasti informační bezpečnosti, komunikace a síťové infrastruktury. Zaměřuje se především na pokročilá cloudově orientovaná řešení, která vyhovují soudobým nárokům informační bezpečnosti.  

Z hlediska možných rizik představuje největší hrozbu elektronická pošta. To potvrzují i statistické údaje, podle kterých více než devadesát procent všech útoků začíná u e-mailu. Bezpečnostní rizika se navíc výrazně zvýšila díky epidemii koronaviru. Mnoho firem a institucí je nuceno silně spoléhat na elektronickou komunikaci, přičemž se současně snížila ostražitost uživatelů vůči on-line hrozbám.

Barracuda Networks proto nabízí velmi silnou úroveň zabezpečení elektronické pošty v rámci komplexního balíku Barracuda Total Email Protection, který zahrnuje produkty Barracuda Essentials, Barracuda Sentinel a Barracuda PhishLine.

Nejnovější nezávislé ocenění pro Barracuda Total Email Protection přichází v rámci prestižního hodnocení “The Forrester WaveTM: Enterprise Email Security, Q2 2021.” Zde získala Barracuda nejvyšší skóre ve všech hodnocených kritériích a byla tak uznána za leadera v oblasti zabezpečení elektronické pošty.

Barracuda Essentials chrání data a elektronickou poštu v prostředí Microsoft Office 365. Jedná se o sadu cloudových služeb zahrnující produkt Barracuda Cloud Archiving Service spolu se službami Barracuda Email Security Service a Barracuda Cloud Backup. 

Důležitým doplňkem je Barracuda Sentinel, jehož cílem je chránit uživatele před stále častějšími útoky typu real-time spear phishing, cyber fraud defense a domain fraud. Tuto další vrstvu ochrany doplňuje platforma Barracuda PhishLine, která nabízí pokročilé nástroje pro školení uživatelů, jak se chránit před phishingovými útoky, a to včetně funkcí pro simulaci a vyhodnocení.

Uživatelům je navíc zdarma k dispozici bezpečnostní nástroj Barracuda Email Threat Scanner, který v průběhu minulého roku využilo 4550 organizací po celém světě ke kontrole 2600531 unikátních mailboxů, přičemž bylo identifikováno 2029413 unikátních útoků. K nejčastějším patřil phishing, různé podvody, falešné obchodní zprávy a vydírání. 

Další informace o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.