Konec životopisů? Nelisa vám najde ideální práci a HR oddělením ušetří čas

Za kariérním portálem Nelisa stojí zakladatel StartupJobs Filip Mikschik a Miton.

Praha, 17. června – Nelisa je nový kariérní portál, který pomůže každému získat jeho vysněnou práci. Základním stavebním kamenem Nelisy jsou data, která nahrazují klasický životopis. Nelisa sází na práci se znalostními testy, behaviorální analýzu a pracuje s kariérními cíli a preferencemi uchazeče. Na základě těchto dat doporučuje uživatelům ideální pracovní pozice. Součástí Nelisy jsou pak také firemní profily rovněž obohacené o jasné zacílení pracovní pozice i firemní kultury. Díky kombinaci firemních a osobních profilů lze pomocí technologie spojit toho správného člověka s pozicí, na níž se skutečně hodí.

Spoluzakladateli nového projektu jsou dlouholetí partneři, Miton a zakladatel StartupJobs, Filip Mikschik. Z pozice CEO povede Nelisu Jan Paulas. Volné pozice zde mohou vystavovat všichni – jak malé rodinné firmy, tak i nadnárodní korporace. Mezi prvními klienty jsou například Sazka, Deloitte a Česká televize.

“Více než polovina lidí je na své současné pozici nespokojena nebo vykonává práci, na kterou se z různých důvodů nehodí. Přitom společnosti, které mají spokojený tým, jsou logicky úspěšnější. Takže pokud s Nelisou dokážeme zvýšit, byť jen o jednotky procent, míru spokojenosti lidí s pracovní pozicí, raketově díky tomu poroste produktivita jednotlivců, týmů a tím i prosperita celých firem,” říká Jan Paulas, CEO a spoluzakladatel Nelisy.

“Globální průměr počtu uchazečů na jednu pozici je 250 lidí. To je objem, který nemůže člověk objektivně a kvalitně posoudit. Nelisa proto sází na robotický screening uchazečů, který je schopný prolistovat tisíce profilů, a to ve velice krátkém čase a se zárukou stabilní pozornosti. Od Nelisy si slibuji skutečnou digitalizaci celého HR trhu,” říká Filip Mikschik.

Nelisa je tak velkým pomocníkem pro HR oddělení, která díky ní ušetří čas i peníze. Pomůže s předvýběrem vhodných kandidátů. Personalisté se nemusí probírat nekonečnými stohy životopisů, ale rovnou vidí ty nejvhodnější kandidáty, jimž se mohou naplno věnovat.

“Obecně vnímáme současnou oblast náboru talentů jako zastaralou. Tradiční pracovní portály a personální agentury jsou co do technologického vývoje pozadu. Jsou neefektivní a drahé. S Nelisou se postupně zaměříme na vytvoření funkčního pracovního trhu, kde za pomoci umělé inteligence a scoringových algoritmů dokážeme vyhodnotit, kteří kandidáti jsou pro danou roli nejvhodnější, a to nejen dle jejich znalostí, zkušeností a interpersonálních dovedností, ale i dle osobních preferencí nebo s ohledem na aktuální životní situaci,” uzavírá Tomáš Jiroušek, investiční manažer Mitonu. 

O Nelise

Nelisa je kariérní portál, který uchazečům pomůže získat práci, v níž naplno využijí vlastní potenciál. Nahrazuje dnes už zastaralý model klasických životopisů pomocí vytvoření digitálního kariérního profilu, který dlouhodobě mapuje a následně analyzuje profesní dráhu. Díky tomu dokáže poradit s dalším pracovním směřováním a nabídnout možnosti dalšího rozvoje. Firmy s pomocí Nelisy získají ty nejlepší kandidáty, protože umělá inteligence jim předvybere pouze ty nejvhodnější uchazeče s ohledem na požadavky firmy i kandidáta. Odpadá nekonečné probíraní životopisů, takže se personalisté mohou věnovat tomu, co je opravdu důležité – lidem. Za projektem stojí Filip Mikschik, zakladatel a CEO StartupJobs, a skupina Miton, v rámci které se o Nelisu stará Tomáš Jiroušek s dlouholetými zkušenostmi nejen v oblasti investování, ale i budování firem v různých životních fázích. Dalším spoluzakladatelem a CEO Nelisy je Jan Paulas, který má za sebou řadu úspěšných projektů v oblasti IT, HR a proptechu. Nelisa je výsledkem jejich dlouholeté spolupráce a především společné vize o tom, kam se bude oblast náboru ubírat.